Trådløst internet

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd er en forholdsvis ny teknologi, der giver forskellige trådløse forbindelser til at knytte kunderne op til en passende internet service provider (ISP), uden at bruge jordledninger. Trådløst internet er let tilgængelig i hjem, kontorer, internetcafeer, hospitaler osv.

Hvorfor man bør overveje trådløst internet?

Ved hjælp af trådløs bredbånd, kan slutbrugeren nemt og problemfrit få adgang til internettet uden brug af kabelledninger eller optiske fibre. Det kan blive brugt af enkeltpersoner og forretningsfolk, der tilbringer en stor del af tiden på rejser fra et fast sted til et andet. Det er også meget nyttigt for borgere, der bor i fjerntliggende isolerede områder hvor etablering af faste forbindelser er uforholdsmæssigt dyrt. Det centrale i brugen af trådløst bredbånd er at forbinde forskellige LAN til internettet: Frem for at forbinde de pågældende enheder gennem et sæt besværlige ledninger, fanger computeren signalerne fra en radio mast. Enheden processer den pågældende data og konverterer dem til et radiosignal. Dette signal modtages af en bestemt Wi-Fi adapter placeret i pc’en.

Radiomaster til trådløst internet

Trådløs internet gør brug af kortrækkende radiosignaler til at generere et bestemt område i dækningen, hvor pc’er kan indgå i et netværk uden ledninger. Disse bredbåndsnet består af en kæde af master der er passende placeret i radiosignalet dækningsområde. Dette giver den trådløse tjeneste til at formidle udmærket internetadgang på ethvert sted inden for dækningsområdet, uden brug af kabler og fastnet forbundet med konventionelle bredbånd og dial-up internet adgang.

Tilslutning via trådløs router

Den trådløse bredbåndsforbindelse er sluttet til en trådløs router og adskiller sig på den måde fra mobilt bredbånd. Du kan indsætte trådløse kort i en PC, enten ved at sætte kortet i en port eller forbinde det via et kabel, eller ved at åbne pc’en og placere det trådløse kort indeni. Når du tænder din pc, bør en boks spørge dig, hvilke trådløse bredbåndsnet du ønsker at komme i forbindelse med. Din trådløse router vil skabe et netværk automatisk. Du vælger et passende netværk, som giver dig har internetadgang.
Brugere kan købe et bærbar kort, PC kort eller USB enhed til at tilslutte en PC eller bærbar computer til internettet via mobiltelefonmaster. Du skal bruge en trådløs adapter, switch, router og en trådløst bredbånd modem for at have det nødvendige hardware til det trådløse netværk. Internetsignalet transmitteres trådløst og kan fanges af bærbare eller stationære computere. Eftersom trådløst bredbånd overføres via radiosignaler, bør du sikre dig, at du implementerer adgangskoder, således at folk ikke ulovligt opretter forbindelse til dit trådløse netværk og potentielt din pc.

Fordele ved trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd har næsten alle de samme fordele som de konventionelle former for bredbånd. Nogle yderligere fordele er:

  • Ingen behov for jordledninger for internetadgang.
  • Den lette adgang til internettet hvor som helst
  • Ingen behov for en kvalificeret tekniker til installationen.
  • Omkostningerne er ikke meget anderledes end med konventionelt bredbåndsnet.

Med udviklingen af teknologi, er folk bliver mere og mere mobile i deres rutiner og arbejdsliv, og trådløst bredbånd er blevet et næsten uundværligt middel til kommunikation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.